KineMarie – Nederlands

Marijke Duverger

Marijke Duverger is in 2017 afgestudeerd als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel met als specialisatie ‘Inwendige aandoeningen’.

Tijdens haar stages, waaronder een stage pediatrie in het Universitair ziekenhuis te Brussel, werd het steeds duidelijker dat ze zich graag wou specialiseren in ademhalingskinesitherapie. Aangezien ze voldoening haalt uit het snel merkbare verschil dat een respiratoire kinesitherapeutische behandeling kan bieden was haar keuze voor ademhalingskinesitherapie snel gemaakt.

Vrijwel meteen nadat ze haar studies succesvol had afgerond kon ze haar loopbaan beginnen in het AZ Jan Portaels-ziekenhuis in Vilvoorde. Daar behandelt ze ondertussen al 5 jaar de respiratoire aandoeningen op de pediatrie, maar is ze ook bezig om volwassen patiënten te helpen die kampen met uiteenlopende respiratoire klachten.

In 2020 volgde ze nog een extra opleiding (smarteducation) over voorkeurshouding en torticollis bij baby’s, om baby en ouder verder te kunnen ondersteunen, naast haar respiratoire expertise. Sinds 2023 is ze met erg veel goesting bij Kine Marie gestart.

 

RIZIV-nr: 5/53804/66/527
KBO-nr: 0679928527
Verzekering: Amonis
Gedeconventioneerd